De kantoorruimte - "een plek waar sociale interactie centraal staat’’

> 28 september 2021

Bedrijf - Linked

Dat er door de coronapandemie wat ging gebeuren op de kantorenmarkt was te verwachten. Werkgevers werden verplicht om het personeel thuis te laten werken en een deel van de indrukwekkende kantoorpanden kwam binnen een mum van tijd leeg te staan. Huisvestingsvraagstukken werden actuelere dan ooit. Enerzijds omdat er door het thuiswerken logischerwijs minder vloeroppervlak nodig is, anderzijds hebben de mensen die wel terug komen op kantoor juist meer ruimte nodig.

Als we de nieuwsberichten volgen zien we dat voornamelijk de negatieve structurele effecten op de kantorenmarkt naar voren komen maar dit ligt toch wel degelijk genuanceerder. Er is een hele grote groep mensen die juist weer terug naar kantoor wil, een plek waar sociale interactie centraal staat en met uitgebreide faciliteiten. Onder andere daardoor worden er door werkgevers steeds hogere eisen aan kantoorruimten gesteld. Zij gaan op zoek naar kantoorpanden die duurzamer en veiliger zijn, waar flexibel gewerkt kan worden en waar de faciliteiten zijn om elkaar te ontmoeten. Een kantoorbezoek draait steeds meer om het ontmoeten van collega’s en relaties; het clubhuis gevoel wordt belangrijker dan ooit. De verandering in de manier waarop kantoorruimten gebruikt worden heeft uiteraard ook een invloed op huisvestigingsvraagstukken. Deze zien er anders uit en worden wellicht complexer maar de vraag naar goede kantoorruimten blijft onverhinderd groot.

Deze trend zien wij, als bedrijfsmakelaars in Arnhem, Deventer, Doetinchem en Zwolle ook terug in de regionale kantoortransacties van de afgelopen tijd: bedrijven zijn niet langer alleen op zoek naar “gewoon” een kantoorruimte maar zij zoeken een kantoorruimte die de nieuwe manier van werken faciliteert. REBO Bedrijfsmakelaars helpt u uw wensen en behoeften op een rijtje te zetten en adviseert u graag in de zoektocht naar een geschikte kantoorruimte. Wilt u weten wat onze bedrijfsmakelaars voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op. 

Contact

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: