Huurprijs bedrijfsruimte berekenen; zo doet u dat

> 15 april 2019

BOGREBOBedrijfsmakelaar-2

Huurprijs bedrijfsruimte berekenen; zo doet u dat

Als u van plan bent om een bedrijfsruimte te gaan huren, dan wilt u natuurlijk niet te veel betalen. Maar ook als u uw eigen bedrijfspand wilt verhuren, is het nuttig om te weten wat een marktconforme huurprijs is. De marktconforme huurprijs wordt simpel gezegd bepaald door wat de huurder bereid is te betalen. Dit hangt van verschillende factoren af. In dit artikel gaan we hier verder op in.

                                                                                     

Vergelijkbare bedrijfsruimtes in de omgeving

Een goed vertrekpunt bij het berekenen van de huurprijs, is de gemiddelde verhuurprijs over de afgelopen vijf jaar van vergelijkbare bedrijfsruimtes in de buurt. Kijk bijvoorbeeld eens op Funda in Business, Realnext en websites van bedrijfsmakelaars. Ook kunt u rondvragen in uw omgeving, wellicht dat de huurders bereid zijn om u te vertellen wat zij voor hun bedrijfsruimte betalen. Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het belangrijk om daarbij te letten op de volgende aspecten:

 

  • Oppervlakte van de bedrijfsruimte;
  • Bereikbaarheid en parkeerruimte;
  • Ligging en de locatie van het pand;
  • Staat van onderhoud;
  • Indeling van de bedrijfsruimte.

 

Bijzondere omstandigheden

Bij het bepalen van de huurprijs moet daarnaast gekeken worden naar bijzondere omstandigheden. Dit kunnen bijvoorbeeld afspraken over onderhoudsverplichtingen zijn. Als verhuurder en huurder overeenkomen dat de huurder alle onderhoudsverplichtingen voor zijn rekening neemt, dan moeten de kosten voor dit onderhoud bovenop de eigenlijke huurprijs geteld worden voor een eerlijke vergelijking. Ook wanneer door gebiedsontwikkelingen of een recente renovatie - van bijvoorbeeld een winkelcentrum waar het bedrijfspand onderdeel van uitmaakt - de waarde stijgt, dan moet u hier rekening mee houden bij het vaststellen van de huurprijs.

 

Huurprijs berekenen door middel van taxatie

De allerbeste oplossing voor het bepalen van de huurprijs is door de bedrijfsruimte te laten taxeren.

Een deskundige taxateur in bedrijfsonroerendgoed (BOG) kent de lokale vastgoedmarkt door en door en kan u als geen ander adviseren over een reële huurprijs. Aan de hand van een uitgebreide inspectie van het bedrijfspand in combinatie met de actuele marktsituatie, kadastrale gegevens, tekeningen en het bestemmingsplan stelt de taxateur een uitgebreid en goed onderbouwd taxatierapport voor u op. Een bedrijfsmakelaar kan u vervolgens ook helpen met het in de markt zetten van de bedrijfsruimte, het organiseren van bezichtigingen en het onderhandelen met potentiële huurders.

 

Een bedrijfsruimte huren: schakel een bedrijfsmakelaar in

Niet alleen voor verhuurders is het verstandig om een bedrijfsmakelaar in de arm te nemen. Bent u als huurder op zoek naar bedrijfsruimte in Deventer, Zwolle of Doetinchem, dan is één van onze deskundige bedrijfsmakelaars u graag van dienst. Een bedrijfsmakelaar is namelijk ook voor een zakelijke huurder een grote meerwaarde. Zeker als u niet te veel wilt betalen voor uw bedrijfsruimte. Zo zorgt een bedrijfsmakelaar voor een perfecte match tussen uw programma van eisen qua huisvesting en de mogelijkheden op de markt. De bedrijfsmakelaar zal u vergezellen bij bezichtigingen en u daarbij van concreet advies voorzien. En heeft u uw ideale bedrijfsruimte gevonden? Dan laat u de onderhandelingen met een gerust hart aan uw bedrijfsmakelaar over. Ook het beoordelen van het huurcontract en het begeleiden van de oplevering behoort tot zijn verantwoordelijkheden.

 

Overweegt u om bedrijfsruimte te huren of verhuren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met advies op maat.

 

 

 

 

 

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: