Deze 3 zaken zorgen voor een hoge woning taxatie

> 20 oktober 2017

new-england-style-house-2826065_1280

Met een taxatie bepaalt een deskundige, bijvoorbeeld een makelaar, de verkoopwaarde van uw woning. Zij houden onder meer rekening met het type huis, de grootte, de staat van onderhoud en de ligging. Sommige dingen kunt u zelf nog wat beïnvloeden teneinde de waarde van de woning hoger te taxeren. Hieronder benoemen we deze zaken.

1. Duurzaam is in

Veel kopers kijken niet meer alleen naar of het huis past bij hun smaak. Ook de milieu aspecten van een woning spelen een belangrijke rol. Duurzaam wonen is voor veel mensen belangrijk. Zonnepanelen zijn duurzaam maar behoren niet voor iedereen tot de mogelijkheden. Gelukkig kunt u ook in andere zaken duurzaamheid voorop zetten. Een oude verwarmingsinstallatie zien veel aspirant kopers als een negatief punt van een huis. Ook enkelglas of het ontbreken van goed isolatiemateriaal vallen daaronder. Ga daarom samen met een professional uw huis af en kijk waar u kunt investeren in moderne en duurzame alternatieven. Als het kan is investeren in duurzaamheid in uw huis erg rendabel. En levert het u een hogere taxatie van de makelaar op!

2. Ruimte verkoopt

De taxatie van een ruim ogend huis valt vaak hoger uit dan de taxatie van een huis dat krap aandoet.

Ook al zal zijn de woonoppervlakten in meters gelijk! Natuurlijk kunt u aan de feitelijke maten van het huis niet veel doen zonder uit te bouwen. Maar optisch ruimte creëren is wel mogelijk. Bijvoorbeeld door uw huis goed op te ruimen. Zeker als u een bezichtiging krijgt. Zorg ervoor dat de ruimtes zo leeg mogelijk ogen. Laat het daglicht goed binnenkomen, donkere gordijnen absorberen licht en zijn dus minder geschikt. Creëer open zithoeken. Sla desnoods tijdelijk meubels en andere spullen op die niet echt nodig zijn. Een meer ingrijpende manier om meer ruimte te creëren is een verbouwing. Als uw huis bijvoorbeeld twee kleine slaapkamer naast elkaar heeft dan kunt u de niet-dragende muur verwijderen. De ruimte oogt veel groter doordat er meer daglicht binnenkomt.

3. Groen geeft rust

Veel groen om een huis is voor sommige kopers erg belangrijk. Juist omdat zij genieten van de tuin of er tot rust komen door er in te werken of te relaxen. Als uw woning een grote tuin heeft dient u te zorgen dat deze goed verzorgd is. De voortuin is de eerste indruk van het huis bij een bezichtiging. Zorg er voor dat er geen  fietsen of andere spullen in slingeren en maak de tuin onkruidvrij. Een bezoekje aan de tuinmarkt, waar u wat bloeiende planten koopt, helpt zeker bij het vestigen van een goede eerste indruk. En natuurlijk is de achtertuin belangrijk. Voor jonge gezinnen is de achtertuin de plek waar de kinderen de eerste jaren kunnen spelen. Mensen die van tuinieren houden kijken ook naar de tuin als zij een huis willen kopen. Belangrijk is dus dat de tuinen schoon en opgeruimd zijn. Verwijder groene aanslag van tegels en van tuinhuisjes en bedwing de wildgroei van takken. Hoe netter, hoe beter. Een kort gemaaid gazon en een geknipte heg zorgen voor een goede eerste indruk!

Wilt u meer informatie over hoe u de taxatie van uw woning kunt verhogen? Of heeft u een andere vraag voor onze makelaars? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag verder.

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: