Huis snel verkopen? 6 tips voor een snelle verkoop van uw woning .

> 16 oktober 2019

KantoorDierenUitnodiging

Gaat u verhuizen en wilt u uw eigen woning verkopen? Dan wilt u natuurlijk dat dit vlot en zorgeloos verloopt. Tegen de best mogelijke verkoopprijs. Een goede verkoopmakelaar kan u hierbij helpen. Daarnaast zijn er nog een aantal zaken die u zelf kunt doen om de verkoop te bespoedigen. Van een geweldige presentatie van de woning tot slim onderhandelen. In dit artikel geven we u 6 tips voor een snelle verkoop van uw woning.

1. Woning snel verkopen: kies een verkoopmakelaar die bij u past

Vraagt u zich af: hoe verkoop ik mijn huis sneller? Het goed en snel verkopen van een huis vraagt de nodige expertise. Expertise die een verkoopmakelaar in huis heeft. Toch is de ene makelaar de andere niet. Breng daarom vooraf in kaart wat u van uw verkoopmakelaar verwacht en oriënteer u op de markt. Vaak is het mogelijk om een gratis waardebepaling aan te vragen en vrijblijvend kennis te maken met een makelaar. Zo krijgt u een beter beeld bij de werkwijze van een makelaar. Let daarbij onder andere op de ervaring van de makelaar in uw sector en regio. Voor een makelaar in Arnhem en omstreken bent u bij ons aan het juiste adres, maar ook in Deventer, Doetinchem en Dieren helpen we u graag verder. Bij REBO ERA Makelaars hebben we namelijk sinds 1976 enorm veel huizen verkocht, waardoor we beschikken over een schat aan ervaring en een uitstekend inzicht in de lokale en regionale markt.

 

2. Bepaal samen met de makelaar de vraagprijs, onderhandelingsruimte en verkoopstrategie

Wanneer u de marktwaarde van uw woning weet, kunt u samen met uw makelaar de vraagprijs, onderhandelingsruimte en verkoopstrategie vaststellen. Ook hierbij komt de kennis en ervaring van de makelaar goed van pas. Zo kunnen onze makelaars uiterst nauwkeurig inschatten hoe de markt op uw woning zal reageren en wat dus de beste strategie is. Dat kan realistische vraagprijs zijn, maar ook een scherpe ‘bieden vanaf’ prijs.

 

3. Zorg voor een fris en opgeruimd huis

Een goede eerste indruk is goud waard. Dit geldt zeker voor de verkoop van een huis. Daarom is het belangrijk dat uw woning er fris en opgeruimd uitziet. Een mogelijke koper moet zich er immers thuis voelen. Gooi overbodige spullen weg en ruim de rest op in een berging of een (tijdelijke) opslag. Ook foto’s, speelgoed, dierenspullen en kindertekeningen kunt u het beste uit het zicht opbergen. Zo zorgt u ervoor dat de woning ruimer oogt en tegelijkertijd een prettige neutrale uitstraling heeft. Vergeet daarnaast de schoonmaak niet. Nare geurtjes, een aangekoekt fornuis of stofnesten zijn voor veel potentiële kopers een afknapper.

 

4. Uw huis snel verkopen: voer kleine reparaties uit

Wie kent het niet: een lekkende kraan, een klemmende deur of losse trapleuning die nog steeds gerepareerd moet worden. Wanneer u uw woning snel wilt verkopen, doet u er verstandig aan om dit soort achterstallige klusjes aan te pakken. Kijkers en potentiële kopers zijn kritisch en zien dingen die u misschien allang niet meer opvallen. Een goede makelaar zal u hierover al bij de waardebepaling adviseren.

 

5. Bezuinig niet op een professionele fotograaf

Het inhuren van een professionele fotograaf is in het huidige digitale tijdperk een absolute must. Goede foto’s zijn het visitekaartje van uw woning. Voor veel kopers is dit het eerste waar ze naar kijken. Vallen de foto’s in goede aarde? Pas dan wordt de rest van de advertentie bekeken. Daarom schakelen we bij REBO ERA Makelaars altijd een professioneel fotografiebedrijf in. Zij maken niet alleen prachtige foto’s die uw huis van de beste kant laten zien, maar zorgen ook voor 360-graden foto’s, een bezichtigingsvideo en plattegronden. Hiermee vergroot u het aantal online bezichtigingen van uw woning aanzienlijk en wordt de verkoopkans een stuk beter.

 

6. Maak voor een snelle verkoop van de woning gebruik van social media

Uiteraard zorgt uw verkoopmakelaar ervoor dat de woning gepresenteerd wordt op diverse verkoopkanalen en het woningaanbod op onze eigen makelaarswebsite. Zelf kunt u dit bereik verder vergroten door uw woning te delen op social media zoals Facebook, Twitter en Instagram. Op die manier maakt u optimaal gebruik van de kracht van uw eigen netwerk. Wellicht zijn vrienden van vrienden wel op zoek naar een huis en wordt uw woning hun nieuwe droomhuis!

 

Onze makelaars helpen u graag met deze en nog veel meer slimme tips om uw woning zo vlot mogelijk te verkopen tegen de beste prijs. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

 

 

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: