4 goede redenen om VVE beheer uit te besteden

> 24 december 2019

_LDJ0072-1

Woont u in een koopwoning als onderdeel van een appartementencomplex? Dan bent u niet alleen verantwoordelijk voor uw eigen woning, maar krijgt u ook te maken met het beheer en het onderhoud van het appartementencomplex. Alle administratieve, juridische en technische zaken die daarbij komen kijken, worden ondergebracht in een Vereniging van Eigenaren waar u als bewoner automatisch lid van bent. Al deze zaken kunt u als bewoners natuurlijk gezamenlijk regelen, maar in veel gevallen is het aan te raden om dit onder te brengen bij een onafhankelijke VVE-specialist. In dit artikel leest u wat de 4 belangrijkste redenen zijn om het VVE beheer uit te besteden.

                                                                                                                         

1. VVE beheer vraagt om specialistische kennis

Om een VVE goed te laten functioneren is veel specialistische kennis nodig. Kennis op het gebied van:

 

  • Financieel-administratieve zaken;
  • Juridische en bestuurlijke zaken;
  • Meerjarenonderhoudsplannen;
  • Groot en klein onderhoud.

 

Als u zich dus afvraagt ‘wat doet een VVE-beheerder?’ Dan is het antwoord al het bovenstaande en meer. In sommige gevallen is deze kennis ook binnen de vereniging aanwezig, maar niet altijd. Wanneer u deze VVE-taken uitbesteedt, weet u zeker dat de begeleiding, uitvoering en opvolging op vakkundige wijze gebeurt en dat de juiste prioriteiten gesteld worden. Dit geeft de bewoners rust en vertrouwen en zorgt voor een gezonde VVE. Uiteraard kunt u ervoor kiezen om een deel van de taken in eigen beheer te houden en een deel uit te besteden. Zo bespaart u op de kosten VVE beheer. Heeft u bijvoorbeeld veel (bouw)technische kennis en ervaring in huis, maar weinig financiële knowhow, dan kunt u de financiële administratie uitbesteden en het technisch beheer zelf uitvoeren. Ook is het mogelijk om eenmalige VVE diensten af te nemen, zoals het laten opstellen van een meerjarig onderhoudsplan (MJOP).

 

2. Het beheren van een VVE kost veel tijd

Het beantwoorden van vragen, het maken van notulen, het opstellen van onderhoudsplannen en het opvolgen van reparatieverzoeken, onderhoudswerkzaamheden en betalingsachterstanden kan het bestuur van een VVE behoorlijk wat tijd kosten. Zoveel zelfs dat het een dagtaak wordt om alle werkzaamheden in goede banen te leiden. Ook dan biedt het uitbesteden van VVE beheer uitkomst. Een goede VVE-beheerder zoals Rebo VVE Management kan vertrouwen op jarenlange kennis en ervaring en weet dus precies waar op gelet moet worden en wanneer wat moet gebeuren. Denk aan het beoordelen van plannen en offertes, het toezien op werkzaamheden door derden en het verantwoord spreiden van investeringen.

 

3. Met een goede VVE-beheerder bent u verzekerd van continuïteit

Door ziekte of verhuizing kunnen leden wegvallen die een belangrijke taak hadden binnen de VVE. Dit levert al snel problemen op, want wie neemt de taken over en hoe zorgt u voor een goede opvolging? Niet iedereen staat te springen om een actieve rol binnen de Vereniging van Eigenaren te vervullen. Een belangrijke reden waarom veel verenigingen kiezen voor een onafhankelijke VVE-beheerder is dan ook het borgen van continuïteit. Wij zorgen voor u graag voor meer continuïteit qua VVE beheer in Arnhem, Utrecht of Amersfoort.

 

4. Uitbesteden van VVE-beheer levert een besparing op exploitatiekosten op

Een goed onderhouden gebouw en een degelijke financiële administratie vormen de basis voor een optimaal functionerende Vereniging van Eigenaren. Door ervoor te zorgen dat administratieve en financiële zaken direct en deskundig worden afgehandeld, voorkomt u problemen en kunt u tijdig bijsturen als dat nodig is. Dit geldt ook voor het uitvoeren van reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Door groot onderhoud tijdig uit te laten voeren, voorkomt u acute problemen zoals houtrot, lekkage, verstoppingen en haperende technische installaties. Op de lange termijn levert het uitbesteden van het VVE-beheer op deze manier een besparing op de exploitatiekosten op, waardoor de VVE beheer kosten zichzelf terugbetalen.

 

VVE management uitbesteden? Neem contact op

Wilt u het VVE-beheer of bepaalde taken binnen uw vereniging uitbesteden? Of wilt u overstappen naar Rebo VVE Management als nieuwe beheerder? Neem dan gerust contact met ons op. Wij beantwoorden al uw vragen en helpen u graag verder.

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: