REBO Groep is partner van Present

> 07 oktober 2019

Present 2019-2

Present Doetinchem bestaat vijf jaar!

“Present doet fantastisch werk en heeft een vaste plaats verworven in de Doetinchemse samenleving”, aldus burgemeester Mark Boumans tijdens de viering van ons 1e lustrum in De Steck. Dagvoorzitter Sjoerd Weikamp nam de 120 genodigden mee in een afwisselend en feestelijk programma. Verhalen van vrijwilligers, hulpontvangers en hulpverleners illustreerden wat Present betekent. In de eerste vijf jaar werden bijna 3.000 vrijwilligers gekoppeld aan ruim 1.750 kwetsbare Doetinchemmers die extra handen of aandacht konden gebruiken. Wethouder Jorik Huizinga benadrukte dat de werkwijze van Present goed aansluit bij het beleid binnen het sociaal domein van de gemeente Doetinchem in het kader van preventie.

De impactverhalen van een vrijwilliger, een buurtcoach en hulpontvangers maakten indruk. Vooral het verhaal van Erik raakte de aanwezigen. Hij is een van de Doetinchemmers waar vrijwilligers via Present praktisch aan de slag gingen. Hij vertelde over zijn lange verslavingsverleden en dat mede doordat de vrijwilligers zijn huis hebben schoongemaakt en opgeknapt hij zijn leven weer kon oppakken. “Erik is de held van de middag. Geweldig wat Present voor hem heeft betekend”, zei Hans Martijn Ostendorp, directeur BV De Graafschap en een van de ambassadeurs van Present. “Ik vond het mooi om te horen en te zien dat het nu zo goed gaat met hem”, vertelt Aad, een van de vrijwilligers, die Erik destijds heeft geholpen.

De genodigden werden getrakteerd op een uitgebreid multicultureel diner. Een Syrische en Nederlandse kok hebben met de hulp van leerlingen van het Metzo College alle lekkernijen hiervoor bereid.

Om ook in de toekomst haar werk te kunnen doen, moet Present haar financiële basis verbreden. Daarom was tijdens de viering van het lustrum de aftrap van de bedrijvenchallenge voor partners van Present. Bedrijven die hieraan meedoen, steunen Present met een financiële bijdrage en maken het voor hun medewerkers mogelijk om zich eenmalig of vaker in te zetten bij een project van Present. Burgemeester Mark Boumans, gaf op ludieke wijze het startsein voor deze challenge door een piñata kapot te slaan met daarin het estafettestokje voor de challenge. De eerste bedrijven die meedoen zijn Rabobank Graafschap, Misset Uitgeverij, BDG Schoonmaakdiensten, Fossil en Rebo Groep. Inmiddels hebben meerdere bedrijven aangegeven partner van Present te willen worden.

Dat het werk van Present breed wordt gedragen in Doetinchem blijkt wel uit de samenstelling van het Comité van Aanbeveling dat werd gepresenteerd: Ester van de Haar (De Gruitpoort), Hans Pauw (pastoor), Els Birkenhäger (Sité), Henk Janssen (De Steck), Tiny Vriezen (Leger des Heils), Hans Martijn Ostendorp (De Graafschap), Ina Veldhuizen (predikant), Charles Droste (Amphion), Marleen Leurs (Buurtplein BV), Steven Enneman (Rabobank) en Mark Boumans (burgemeester). Zij beloven als ambassadeurs hun deur open te zetten en eveneens andere deuren te openen voor Present.

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: