Mijn huurcontract wijzigen

In de huurovereenkomst staan de namen van de huurder(s). Als hierin iets wijzigt is er soms een aanpassing van de huurovereenkomst nodig. De reden hiervoor kan een andere samenstelling zijn van je huishouden, door een huwelijk of in minder leuke omstandigheden, zoals een overlijden. Wij passen de huurovereenkomst graag voor je aan.

Zo geef je de wijziging voor je huurcontract door

We hebben een formulier gemaakt waarop je aangeeft welke situatie op jou van toepassing is. Op het wijzigingsformulier geef je ook door welke namen je op de huurovereenkomst gewijzigd wilt zien. De keuze die je maakt, bepaalt welke documenten je mee moet sturen. We kunnen ook nog om extra gegevens vragen. Zorg ervoor dat je de juiste documenten aanlevert en alles compleet invult. Dan nemen we jouw verzoek (eenvoudiger) in behandeling.

Hoe werkt het als je iemand medehuurder wilt maken?

Ook als je nieuwe partner, met wie je samenwoont, medehuurder wil worden is er actie vereist.

  • Je kunt iemand medehuurder maken als je minimaal 2 jaar samenwoont in deze woning.

  • De huurwoning is van jullie allebei het hoofdverblijf. Dit toon je aan met een uittreksel uit het bevolkingsregister.

  • De medehuurder heeft huurbescherming en alle overige rechten en plichten van het huurrecht. Hij of zij is dus ook mede (hoofdelijk) aansprakelijk voor het betalen van de huur.

Zijn er kosten verbonden aan het wijzigen van mijn contract?

Aan het wijzigen van de huurovereenkomst kunnen kosten verbonden zijn. Wat deze kosten zijn, staat vermeld op het wijzigingsformulier.

Heb je nog vragen?

Heb je nog vragen?

We staan graag voor je klaar.