Stap voor stap naar je nieuwe thuis

Waar begint je zoektocht, wat bied je voor het huis en waar moet je op letten als je het koopcontract opgestuurd krijgt? En is een bouwkundig onderzoek nodig of wenselijk? We geven antwoord op al deze vragen, zodat je stap voor stap dichter bij je droomhuis komt.

Stap 1

Waar begin ik met zoeken als ik een huis wil kopen? 

We adviseren iedereen die een huis koopt een wensenlijst te maken. Waar wil je wonen, wat mag het huis kosten en welke kwaliteiten moet het huis of appartement hebben? Als dit in kaart is gebracht, kun je je zoektocht starten. Dat kan natuurlijk op Funda, maar beter nog: maak gebruik van Copaan, jouw persoonlijke online zoeksysteem waar je toegang toe krijgt als je ons als aankoopmakelaar inschakelt.

Laat je ook vast informeren door een hypotheekadviseur over de mogelijkheden. Wij kunnen je een aantal goede hypotheekadviseurs aanraden.

Stap 2

Hoe werkt een bezichtiging?

Als je een huis gevonden hebt dat voldoet aan jouw wensenlijstje plan je een bezichtiging in. Wij doen vooraf onderzoek naar de buurt en het huis, zodat je achtergrondinformatie hebt. We kunnen mee naar de bezichtiging. Wij letten dan op de details en de staat van het huis, terwijl jij lekker rondloopt en misschien wel verliefd wordt.

"Tip! Ga op verschillende tijden in de buurt kijken en spreek mensen aan die er wonen om je een goed beeld te vormen van de plek waar jij misschien wel gaat wonen."

Stap 3

Wat zal ik bieden?

Na de bezichtiging heb je besloten dat dit het huis is dat je wilt kopen. Leuk en spannend! Want dit is het moment dat je een bod gaat uitbrengen. Maar wat ga je bieden? Wij adviseren je over de hoogte van het bod op basis van onze marktkennis en de prijzen die voor woningen in de buurt zijn betaald. Ook kijken we samen welke voorwaarden het beste opgenomen kunnen worden. Uiteraard kunnen wij de onderhandelingen voor je doen en zorgen wij door onze ervaring voor de beste prijs en voorwaarden.

Stap 4

Waar moet je op letten bij de koopovereenkomst?

Gefeliciteerd je bod is geaccepteerd! De verkopend makelaar gaat nu de koopovereenkomst opstellen. Daarbij nemen we de koopovereenkomst goed met je door en wijzen we op bijzonderheden en de bekende kleine lettertjes. Tenslotte kun je gaan tekenen.

Stap 5

Wat moet je doen als de koop gesloten is?

De koop is gesloten en is er werk aan de winkel. Misschien wil je een bouwkundige keuring laten doen en moet er een taxatie worden gedaan. Wij mogen dit nu niet zelf doen, omdat we je hebben geadviseerd bij de aankoop, maar we kunnen wel een goede partij aandragen. Ook is het tijd om eventuele financiering af te ronden.

Stap 6

Hoe werkt de sleuteloverdracht?

Op de dag dat je de sleutel krijgt, lopen we samen nog een keer door het huis. Dat doen we om te kijken of alles zich in de staat bevindt zoals afgesproken. Daarna gaan we samen naar de notaris en wordt het huis officieel jouw eigendom. Gefeliciteerd!

We kijken er naar uit om je te helpen met het vinden van je droomhuis!

We kijken er naar uit om je te helpen met het vinden van je droomhuis!

Onze makelaars hebben veel vakkennis en kennen de regionale woningmarkt goed. Bovendien horen wij vaak al dat een huis op de markt gaat komen voordat het bordje ‘te koop’ in de tuin wordt gezet. Bel ons, we helpen graag.