Een nieuwbouwwoning kopen

Geen zin om te klussen maar wil je wél alles helemaal naar jouw smaak? En wil je er zeker van zijn dat je geen hoge energierekening meer hebt? Dan is een nieuwbouwhuis ideaal, want alles is nieuw. Zowel de inrichting als de materialen en de techniek in het huis. Aantrekkelijk? REBO heeft geregeld nieuwbouwprojecten in verkoop.  

We zetten de voordelen van een nieuwbouwwoning voor je op een rij:

  1. Op een nieuwbouwwoning zit garantie.

  2. Een nieuw huis is gezond en comfortabel door de nieuwe manier van verwarmen, koelen en ventileren.

  3. Een nieuwbouwwoning is energiezuiniger, dus is de energierekening lager.

  4. De indeling en afwerking zijn aan te passen aan je persoonlijke voorkeuren.

  5. Er is zeker de eerste jaren veel minder onderhoud nodig.

  6. Nieuwbouwwoningen zijn vaak bij oplevering al meer waard.

Hoe werkt het kopen van een nieuwbouwwoning?

Nieuwbouw kopen werkt net iets anders dan een bestaande woning kopen. Je koopt immers veelal vanaf papier. De rol van een makelaar is dan groter, want aan ons is de taak om alles zó goed mogelijk uit te leggen dat de woning tot leven komt, nog voor het gebouwd is. Gelukkig zijn de REBO-nieuwbouwmakelaars heel ervaren en nemen ze je moeiteloos mee door deze mooie reis. 

Stap voor stap van woondroom naar nieuwbouwhuis

Er komt een nieuwbouwproject in verkoop waar je belangstelling voor hebt. Je kunt je vaak al in een vroeg stadium bij ons inschrijven via de projecten nieuwsbrief, zodat we je op de hoogte kunnen houden. Zo weet je precies wanneer de verkoop start.

Stap 1: Waardebepaling koopwoning en financieel advies 

Heb je een koopwoning? Om een goed beeld te krijgen van je financiele mogelijkheden heb je de waarde van je huidige woning nodig. We kunnen je helpen met een vrijblijvende waardebepaling. (CTA). Laat je ook alvast informeren door een hypotheekadviseur over de mogelijkheden. Vaak wordt bij de inschrijving op een nieuwbouwproject gevraagd naar een financiële check. Wij kunnen je een aantal goede hypotheekadviseurs aanraden. 

Stap 2: Informatieavond 

Bij de start verkoop organiseren wij vaak een informatieavond, zodat we je alles kunnen vertellen over het project. Daarna start de inschrijving. 

Stap 3: Inschrijving

Schrijf je in voor één of meerdere bouwnummers en stuur alle stukken mee die we vragen. Je kunt ons nu al bellen als je meer informatie wilt.

Stap 4: Je bent ingeloot 

We bellen je met het goede nieuws en maken gelijk een afspraak met je voor een kennismakingsgeprek. 

Stap 5: Je komt bij ons op kantoor en krijgt uitleg

Tijdens een afspraak bij ons op kantoor vertellen we je over de verkoopprocedure. Wanneer teken je het contract, hoelang is je bedenktijd, wat zijn opschortende voorwaarden en wat moet je allemaal regelen in de maanden na de ondertekening van het koopcontract. Ook leggen we uit hoe het zit met garanties, bouwrente, het betalen van termijnen en wanneer je precies naar de notaris gaat. Verder geven we je uitleg over de buurt, de woning en de nieuwe technieken in het huis. Die uitleg helpt je om vol vertrouwen te kunnen tekenen. 

Stap 6: Je gaat de financiering in orde maken

Tijd om je hypotheek definitief te regelen. Tijdens het kennismakingsgesprek hebben we al verteld hoelang je de tijd hebt om alles te regelen. 

Stap 7: Afspraak kopersbegeleiding 

De kopersbegeleider adviseert je tijdens de bouw bij het kiezen van opties en ander maatwerk om jouw wensen waar te maken. 

Stap 8: Je gaat naar de notaris

Als jouw hypotheek is geaccepteerd én alle andere opschortende voorwaarden vervallen zijn, kun je naar de notaris. Daar teken je de akte van levering. Daarna ben je officieel eigenaar van je de grond. Bij welke notaris je tekent, bepaalt de ontwikkelaar.

Stap 9: De bouw start

Meestal start de bouw nadat de kopers de akte van levering hebben getekend. De aannemer houdt je vanaf nu op de hoogte van de bouw én er komt meestal een moment dat je op de bouw kunt kijken. 

Stap 10: De oplevering

Het is zover. Je krijgt de sleutel. Wat een feest. Maar voor je de champagne opentrekt, moet je nog even scherp blijven. Neem tijdens de oplevering een specialist mee die met je meekijkt of er geen opleverpunten zijn. Daarna kan het klussen en genieten beginnen. Veel plezier!

Ben je op zoek naar een nieuwbouwwoning en wil je met een makelaar sparren over de mogelijkheden? Bel met het kantoor in jouw regio. 

"We zijn zo blij met ons gloednieuwe huis. Alles is naar onze smaak afgewerkt en ingericht. En nu we hier een paar maanden wonen, valt op hoe constant de temperatuur in huis is en hoe laag onze energierekening is. En buren, die hoor je bijna niet. Alles is heel goed geïsoleerd."

Ik wil een nieuwbouwwoning kopen bij REBO

REBO heeft diverse nieuwbouwprojecten te koop in de regio Oost-Nederland. Bekijk ons aanbod of neem contact op als je niet kunt vinden wat je zoekt. We denken graag met je mee.