Na de studie gelijk een baan als makelaar bij REBO Bedrijfsmakelaars

> 24 september 2018

Job-1

Job Zwart (24) volgde de hbo-studie vastgoed en makelaardij aan Hogeschool Saxion in Enschede. Net als het gros van zijn studiegenoten had hij al een baan als makelaar voordat hij afstudeerde; bij REBO Bedrijfsmakelaars in Deventer en Zwolle. “Een heerlijk familiebedrijf waar ik volop ruimte krijg om mezelf te bewijzen.”

Dat Job Zwart makelaar zou worden stond eigenlijk al na de middelbare school als een paal boven water. “Verkopen en handel bedrijven zijn mijn grote passie. Maar ik vond auto’s ook mooi. Dus startte ik aan de ROC Aventus de opleiding management in de mobiliteitsbranche en ging ik als zaterdaghulp aan de slag bij een garagebedrijf. Gaandeweg die opleiding kreeg ik echter steeds meer interesse in het vastgoed en de makelaardij; door een oom die makelaar was en door mijn stages. Dus heb ik na het behalen van het mbo-diploma een switch gemaakt van de automobielbranche naar het vastgoed en gestart met de vastgoed- en makelaarsopleiding aan de Hogeschool Saxion in Enschede.”

Vak intrigeert
In het derde Saxion-jaar proefde Job voor het eerst intensief in de praktijk aan het vak van makelaar tijdens een stage bij een groot makelaarskantoor in de omgeving van Enschede. “Daar kreeg ik écht de bevestiging dat dit mijn vak zou worden. Het bemiddelen tussen vraag- en aanbodzijde van de markt intrigeert me en ik kreeg steeds meer interesse in alle ins en outs van vastgoed.” Nadat hij afgelopen zomer afstudeerde, begon voor Job het echte werk. Net als het gros van zijn klasgenoten zwaaide hij bij Hogeschool Saxion af met een baangarantie. “Ik kon na mijn studie gelijk bij REBO Bedrijfsmakelaars aan de slag. Tijdens het gesprek dat we in de laatste maanden van mijn studie hadden, proefde ik gelijk een klik. REBO staat voor vakmanschap, een nuchtere kijk op zaken, een compact organisatie, hard werken, maar ook heel veel gezelligheid. In die entourage wil ik graag werken.”

Direct vol aan de bak
Na een welverdiende vakantie ging Job Zwart begin september aan de slag in de vestiging Deventer. Al in de eerste week kreeg hij zijn eerste vastgoedprojecten onder de hoede. “In alles merk ik dat het vertrouwen in mij groot is. Ik word volledig vrij gelaten, maar ben wel altijd verzekerd van de steun en toeverlaat van mijn collega’s. Het is hier niet erg als je fouten maakt, daar leer je van zeggen ze dan. Die aanpak spreekt mij ontzettend aan. Het biedt mij de kans mezelf goed te ontwikkelen; ik wil snel mijn sporen verdienen en van zoveel mogelijk toegevoegde waarde voor het bedrijf zijn.”

Ook bij REBO Bedrijfsmakelaars of één van onze andere bedrijven aan de slag? Bekijk onze vacatures en reageer!

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: