Open Huis 'de Steck' in Doetinchem

> 03 september 2018

steck

Op zaterdag 8 september vindt de officiële opening plaats van 'de Steck' in Doetinchem. De voormalige bibliotheek heeft, zeker binnen de muren, een indrukwekkende gedaanteverandering ondergaan en is nu een innovatiecentrum gericht op duurzame ontwikkelingen. Het perfecte initiatief voor REBO om partner van 'de Steck' te zijn.

Wij nodigen u graag uit voor het Open Huis in De Steck op zaterdag 8 september van 10:00 tot 12:00. Wij laten u graag onze deze locatie zien. 

Energieneutraal
Vanzelfsprekend kent het pand veel energie-besparende maatregelen. "Op de energie van de gebruikers na is het pand energie-neutraal, aldus Henk Jansen, de grote man achter De Steck. Wilt u weten hoe dit is gelukt? Kom naar het Open Huis.

Het interieur
Het inrichten van het pand stond ook in het teken van duurzaam gebruik. Human Office is gespecialiseerd is in het ‘refurbishen’ van oud interieur waardoor dit een tweede leven krijgt. Voor vloertegels zijn de materialen van oude vloertegels gescheiden en hergebruikt. Maar er zijn veel meer bijzondere dingen gebeurd. Zaterdag 8 september kunt u het zelf zien.

 

 

 

In De Steck hangen drie sgriffito's. Deze kunstwerken, die in de wederopbouw-periode de wanden en muren van panden sierden, zijn gemaakt door Uko Gorter. De drie sgriffito's komen uit het Brewinc, dat toen nog een technische school was.

Het pand
'De bestaande kwaliteiten van het gebouw zijn versterkt'. Dat klinkt mooi, maar hoe ziet het er dan uit? Welke oplossingen zijn er gekozen om het pand te moderniseren?
De oude bibliotheek van Doetinchem was een betonnen kolos uit 1975. Een voorbeeld van de architectonische stroming die bekend staat als het structuralisme.
Architect Wim Davidse ontwierp het pand in het decennium van de zitkuilen en de woonerven.

Respect
De architecten van Duoplan Doetinchem kozen ervoor om respect te tonen voor het gebouw en de historie. Met gerichte, daadkrachtige ingrepen die het gebouw niet onomkeerbaar zouden aantasten.
 
Wij zien u graag op het Open Huis van De Steck
Op Zaterdag 8 september 2018
Van 10.00 tot 12.00 uur
Locatie:
Raadhuisstraat 25
7001 EX Doetinchem

Of kies uit een rubriek

Reageer

REBO Groep is aangesloten bij: